8. Αντιμετώπιση οχλήσεων κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας
#1
Πώς μπορούμε να περιορίσουμε την προβληματική συμπεριφορά εισβολέων στην αίθουσα διδασκαλίας;

Α) Πριν την έναρξη του μαθήματος, έχουμε ρυθμίσει το δωμάτιο ώστε:
•    Να μην επιτρέπεται οι μαθητές να συζητούν με κάθε συμμαθητή τους ξεχωριστά (Participant->Assign Privileges και στην καρτέλα Communicate αποεπιλέγουμε την επιλογή "Other participants").
•    Να μην επιτρέπεται οι μαθητές να γράφουν στην οθόνη, αν δεν τους επιτρέψουμε πρώτα εμείς (Participant -> Assign Privileges και στην καρτέλα Participants ξετσεκάρουμε (και) την επιλογή "Annotate".
Β) Κατά την έναρξη του μαθήματος:
•    Επιτρέπουμε την είσοδο των μαθητών στην αίθουσα, ώστε να μπαίνουν ένας - ένας από το λόμπυ και όχι όλοι μαζί (δεξί κλικ στο όνομά τους).  Μιλάμε σε κάθε έναν χωριστά. Κάνουμε μια γρήγορη ταυτοποίηση δηλαδή.
Γ) Αφού ξεκινήσει το μάθημα
•    Ενημερώνουμε τους μαθητές, ότι οφείλουν να μπαίνουν με τα πραγματικά ονόματά τους στην αίθουσα.
•    Ενημερώνουμε τους μαθητές, ότι με την επιλογή "expel", αποβάλλονται από την εικονική αίθουσα με κανονική απουσία.
•    Αν δημιουργηθεί φασαρία, αφαιρούμε από όλους τον λόγο προσωρινά, αφαιρώντας τους ταυτόχρονα το δικαίωμα να πάρουν μόνοι τους τον λόγο και πάλι (Participant -> Mute All και στο παράθυρο που ανοίγει, ΑΠΟεπιλέγουμε την επιλογή "Allow attendees to unmute themselves"). Θα μπορέσουν να μιλήσουν και πάλι, μόνο όταν κρίνουμε εμείς (unmute), μετά από λίγη ώρα δηλαδή και εφόσον έχουν ηρεμήσει. Αν έχετε επιλέξει την είσοδο από τον φυλλομετρητή αφού συνδεθείτε στη σελίδα webex.sch.gr επιλέγετε preferences >my personal room και στην επιλογή attendees  αποεπιλέγετε  την επιλογή "allow attendees to unmute themselves". 
Μπορείτε  επίσης να απενεργοποιήσετε το βίντεο για όλους. Στο μενού meeting >meeting options αποεπιλέγουμε το Allow all participants to turn on video. Σε αυτήν την περίπτωση  χρησιμοποιείτε την επιλογή share προκειμένου να προβάλετε έναν πίνακα είτε μία παρουσίαση.
Σε περίπτωση ενοχλητικής συμπεριφοράς μπορείτε πατώντας πάνω στο όνομα του μαθητή 1) να τον μετακινήσετε στο lobby 2) να τον αποβάλετε (expel) οπότε θα πρέπει να συνδεθεί εκ νέου.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)